Νέα προβλήματα προκαλεί το ηφαιστειακό νέφος, το οποίο σήμερα θα βάλει «λουκέτο» σε 6 νορβηγικά αεροδρόμια. Τα αεροδρόμια θα κλείσουν το απόγευμα και για μερικές ώρες, καθώς η ηφαιστειακή στάχτη από την Ισλανδία αναμένεται να καλύψει τον ουρανό του βόρειου τμήματος της χώρας. Πρόκειται για τα αεροδρόμια στις πόλεις Αντόγια, Νάρβικ, Μπαρντούφος, Εβενες και Τρόμσο.

Ads

Το νέφος της τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο έχει προκαλέσει, από τότε που σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου στις 14 Απριλίου, το κλείσιμο και το εκ νέου άνοιγμα ενός μεγάλου μέρους του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.

Με την ανησυχία, τόσο των ταξιδιωτών όσο και των επαγγελματιών ανά την Ευρώπη να μεγαλώνει ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, δημοσκόπηση της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας airfarewatchdog.com., έδειξε ότι η ηφαιστειακή τέφρα δεν εμποδίζει τον κόσμο να προγραμματίζει ταξίδια στην Ευρώπη.

Η δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 1.500 ατόμων που επιλέγουν το αεροπλάνο ως μέσο για τα ταξίδια τους, έδειξε ότι το 39% εξ αυτών εξακολουθεί να προγραμματίζει αεροπορικά ταξίδια και ότι οι εκρήξεις του ηφαιστείου δεν αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά του αυτά. Το 54% δήλωσε ότι δεν είχε ούτως ή άλλο σκοπό να ταξιδέψει ενώ το 9% αναγκάσθηκε να αλλάξει σχέδια εξαιτίας των εκρήξεων.

Ads