Νέα δέσμη μέτρων για την οικονομία, προϋπολογισμού 10 δις ευρώ, εξήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος.

Ads

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες το φθινόπωρο θα καταργηθούν «κοινωνικά επιδόματα και φοροαπαλλαγές, συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ», περικοπές που πλήττουν και τις επιχειρήσεις, αλλά και τα γαλλικά νοικοκυριά.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι «αναθεωρείται προς τα κάτω ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας γιά το έτος 2011, από 2,5% στο 2%. Σημειώνεται ότι η γαλλική οικονομία παρουσίασε το δεύτερο τρίμηνο ανάπτυξη 0,6%.

Η Γαλλική κυβέρνηση έχει ως στόχο στο τέλος του έτους το έλλειμμα να είναι στο 8% του ΑΕΠ, ενώ ο στόχος για το 2011 είναι η περαιτέρω μείωση στο 6%, ώστε το 2013 στο τέλος το έλλειμμα να βρεθεί στο 3% του ΑΕΠ.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει κι άλλα μέτρα λιτότητας και τον τερματισμό της χρηματοδότησης των ελλειμμάτων στους δήμους και τις κοινότητες από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και γενικότερα μείωση, έως το 2013 σε ποσοστό 10%, όλων ανεξαιρέτως των κονδυλίων, που το κράτος διαθέτει γιά τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του κρατικού μηχανισμού εν τω συνόλω…