Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ φέρεται να συναντήθηκε μυστικά την Κυριακή με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στο Αμάν, μετά τη συνάντησή του την ίδια ημέρα με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν σήμερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ads

Η συνάντηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κατοικία στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας και αποτελεί μέρος των προετοιμασιών για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που θα αναγγελθεί την Πέμπτη από την Ουάσινγκτον, διευκρινίζει το στρατιωτικό ραδιόφωνο.

Ο Μπαράκ και ο Αμπάς, σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ του Ισραήλ, συζήτησαν τις κινήσεις καλής θέλησης που μπορεί να κάνει το Ισραήλ για τον πληθυσμό της Δυτικής Όχθης με την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Ο ισραηλινός υπουργός μετά την συνάντησή του με τον Ιορδανό μονάρχη ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και επέστρεψε στο Αμάν για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπάς.

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές που δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγο πριν την αναχώρηση του Νετανιάχου για τις ΗΠΑ. Ο βασιλιάς Αμπντάλα δήλωσε μετά την συνάντησή του με τον Μπαράκ πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους πρέπει να χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα ώστε να έχουν πιθανότητες επιτυχίας.

Ads