“Κινδυνεύει η ζωή μου και εκείνη των παιδιών μου διότι ο Καντάφι έδωσε εντολή να με καθαρίσουν, θέλει να με δει νεκρό” φέρεται να έχει δηλώσει ο Ιταλός Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία υπογραμμίζει πως ο Καβαλιέρε τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα “ανήσυχος και νευρικός”.

Ads

Το πρωθυπουργικό γραφείο πάντως διαψεύδει ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα και μιλά για αποκυήματα φαντασίας, η Corriere όμως επιμένει στις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού.

Το μεγάλο μίσος μεταξύ των δυο πρώην φίλων και συμμάχων οφείλεται στο ότι η Ιταλία αποφάσισε να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις για την προστασία των εξεγερμένων της Βεγγάζης.

«Μέχρι πρότινος, στην Τρίπολη υπήρχαν τεράστιες αφίσες με φωτογραφίες μου και του Μουαμάρ Καντάφι ενώ δίναμε το χέρι. Τώρα, όμως, θεώρησε την στρατιωτική μας επέμβαση, προδοσία» φέρεται να έχει δηλώσει ο Μπερλουσκόνι.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε καθυστερήσει να δώσει «πράσινο φως» στην συμμετοχή της χώρας στις διεθνείς επιχειρήσεις στην Λιβύη, και δέχθηκε να προσφέρει την βοήθεια της Ρώμης, μόνον μετά από σχετική ψήφο του Κοινοβουλίου, την προτροπή της Ουάσινγκον και την σύμφωνη γνώμη του προέδρου Ιταλικής της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.