Τουλάχιστον 363 είναι σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό οι νεκροί από την κατάρρευση του εργοστασίου την περασμένη Τετάρτη στο Σαβάρ, ένα προάστιο στη Ντάκα, στο Μπαγκλαντές.

Ads

 
Από την Τετάρτη τουλάχιστον 2.400 άνθρωποι έχουν διασωθεί. Σύμφωνα με την ένωση κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων του Μπαγκλαντές, τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι εργάζονταν στο κτήριο που κατέρρευσε.
 
Τα συνεργεία διάσωσης ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχουν πλέον ενδείξεις ζωής κάτω από τα ερείπια, ωστόσο τα μηχανήματα καθαρισμού ξεκινούν από την Κυριακή εργασίες για την απομάκρυνση κομματιών τσιμέντου και σοβάδων, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθούν τυχόν επιζώντες.
 
«Με τον στρατό, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε βαρύ εξοπλισμό όπως γερανούς, για να απομακρύνουμε τους σοβάδες και τα κομμάτια τσιμέντου. Η ελπίδα μας είναι να μπορέσουμε να βρούμε κάποιους επιζώντες κάτω από τα ερείπια», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Στο κτίριο που κατέρρευσε λειτουργούσαν πέντε εταιρείες ετοίμων ενδυμάτων για λογαριασμό δυτικών εταιριών. (Διαβάστε επίσης: Μπαγκλαντές: Θύματα στην πολυεθνική γραμμή παραγωγής