Τουλάχιστον 50 φωτογραφίες υπόπτων για λεηλασίες προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη τοποθετημένη σε φορτηγάκι, στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας από την Πέμπτη.

Ads

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τις κάμερες επιτήρησης και θα προβάλλονται στους κατοίκους της πόλης από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ, ως το Σάββατο, σε όλα τα κύρια σημεία του Μπέρμιγχαμ που θα σταματάει το φορτηγάκι για την συγκεκριμένη αποστολή.

«Είναι η πρώτη φορά που αυτό το σύστημα με το φορτηγάκι χρησιμοποιείται για να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες υπόπτων που καταζητούνται από την αστυνομία», δήλωσε ο επιθεωρητής Μαρκ Ράστον στον ιστότοπο της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος τόνισε ότι χρησιμοποιούνται για αυτή την επιχείρηση «οι τελευταίες τεχνολογίες». «Και είχαμε ήδη μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό», με περισσότερα από 500 τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα, πρόσθεσε.

Φωτογραφίες που συγκέντρωσε η αστυνομία χάρη στις κάμερες επιτήρησης έχουν δημοσιευτεί στα μέσα ενημέρωσης και στον ιστότοπο της αστυνομίας στο Ίντερνετ, όμως «είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να φέρουμε τους υπόπτους ενώπιον της δικαιοσύνης», συνέχισε ο επιθεωρητής.

Ads

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν συλληφθεί μετά τις πρωτοφανής διαδηλώσεις που σημειώθηκαν επί τέσσερις ημέρες στη χώρα και τα δικαστήρια εργάζονται αδιάκοπα για να αντιμετωπίσουν τον όγκο έργασίας.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον
την Τετάρτη απέρριψε τις «ψευτοανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα» που διατυπώθηκαν σχετικά με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών προσώπων ύποπτων για λεηλασίες.

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμη θύμα από τα δραματικά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Λονδίνο, προστέθηκε στους νεκρούς. Πρόκειται για έναν 68χρονο άντρα, τον Ρίτσαρντ Μάνινγκτον Μπόους, ο οποίος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από φλεγόμενο σημείο του δυτικού Λονδίνου.