Άγνωστοι δολοφόνησαν σήμερα τον δήμαρχο Λεάλ Γκαρσία της μεξικανικής πολίχνης Χιδάλγο στη μεθόριο με τις ΗΠΑ, όπου 72 μετανάστες είχαν δολοφονηθεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, όπως ανακοινώθηκε από δικαστικές πηγές.

Ads

«Μόλις δολοφόνησαν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου» Λεάλ Γκαρσία της πόλης Χιδάλγο, με πληθυσμό 25.000 κατοίκους, όπου είχαν βρεθεί οι σοροί των δολοφονημένων μεταναστών σε ένα κτήμα, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ο 46χρονος δήμαρχος δέχθηκε πολλές σφαίρες από αγνώστους ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, ενώ τραυματίστηκε και η τετράχρονη κόρη του, που επέβαινε μαζί του στο όχημα. Το νήπιο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Λεάλ Γκαρσία είχε αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου 2008 και η θητεία του επρόκειτο να λήξει τον προσεχή Δεκέμβριο. Και ο προκάτοχός του είχε βρεθεί στο στόχαστρο εγκληματιών, όταν πριν από ένα χρόνο τραυματίστηκε σοβαρά σε βομβιστική ενέργεια. Επιπλέον, ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του σε επίθεση που δέχθηκε το δημαρχιακό μέγαρο με πυρά πολυβόλου και χειροβομβίδα.

Ads

Μετά την επιχείρηση που οδήγησε στην ανακάλυψη των 72 δολοφονηθέντων, επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουν πραγματοποιηθεί κατά των αστυνομικών τμημάτων σε τρεις πόλεις της περιοχής, προκαλώντας τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, ενώ άλλοι δύο στο Σαν Φερνάνδο αγνοούνται.