Το Κουβέιτ απέσυρε σήμερα τους διπλωμάτες του από τη Σαναά λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της ασφάλειας στην Υεμένη, ανακοίνωσε το κουβεϊτιανό υπουργείο Εξωτερικών. Την ίδια ώρα, εκρήξεις σημειώνονται στην πρωτεύουσα της χώρας, όπου εξακολουθούν να μαίνονται μάχες μεταξύ υποστηρικτών του φυλάρχου Σάντεκ και κυβερνητικών δυνάμεων.

Ads

Οι διπλωμάτες του Κουβέιτ «εγκατέλειψαν τη Σαναά σήμερα το πρωί λόγω της έντασης» στην Υεμένη, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Kuna. Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι ντόπιοι υπάλληλοι της πρεσβείας του Κουβέιτ στη Σαναά παραμένουν στις θέσεις τους για να διασφαλίσουν ότι παρέχονται οι τακτικές υπηρεσίες της γραμματείας.

Στο μεταξύ εκρήξεις σημειώνονται σήμερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας της Υεμένης, όπου εξακολουθούν να μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στους υποστηρικτές του αρχηγού της φυλής Χάσιντ, Σάντεκ αλ Άχμαρ, και τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν διάφορες εκρήξεις, αλλά δεν μπορούσαν να διευκρινίσουν τα αίτιά τους ούτε τις ζημιές που μπορεί να προκάλεσαν κοντά στην περιοχή Χασάμπα, όπου τουλάχιστον 115 άνθρωποι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών του Σάντεκ και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ads

Οι κάτοικοι δήλωσαν επίσης ότι συγκρούσεις σημειώνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κοντά στο αεροδρόμιο της Σαναά.

Εξάλλου το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι 14 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με μέλη της φυλής Χάσιντ, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο είχε μεταδώσει νωρίτερα επικαλούμενο νοσοκομειακή πηγή ότι 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στην πρωτεύουσα στις συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και μέλη της φυλής Χάσιντ.