Να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν καλεί τη Γαλλία, με ηχογραφημένο μήνυμά του, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, τονίζοντας πως «ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξετε την ασφάλειά σας είναι να αποσυρθείτε από τον πόλεμο του Μπους στο Αφγανιστάν».

Ads

Στο ηχογραφημένο μήνυμα, με τίτλο «μήνυμα προς το γαλλικό λαό», αποσπάσματα του οποίου μετέδωσε το Al Jazeera, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα αναφέρει : «Όπως σκοτώνετε, σας σκοτώνουν. Όπως συλλαμβάνετε αιχμαλώτους, σας συλλαμβάνουν και εσάς ομήρους. Όπως απειλείτε την ασφάλειά μας, απειλούμε την ασφάλειά σας». Επιπλέον, αναφερόμενος στη σύλληψη Γάλλων ομήρων στο Νίγηρα, τονίζει ότι ήταν μια αντίδραση στην άδικη μεταχείριση των μουσουλμάνων από τη Γαλλία.

«Δεν είναι σωστό να κρατάτε υπό κατοχή τις χώρες μας και να σκοτώνετε τις γυναίκες και τα παιδιά μας και να περιμένετε ότι θα ζείτε με ειρήνη και ασφάλεια», σημειώνει στο ηχητικό μήνυμά του και προσθέτει ότι «οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν με τη βία στην απαγόρευση στους δημόσιους χώρους στη Γαλλία της ενδυμασίας που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και το σώμα».

«Αν η Γαλλία έχει το δικαίωμα να απαγορεύει στις ελεύθερες γυναίκες να φορούν το πέπλο, δεν είναι δικό μας δικαίωμα να σπρώχνουμε τους εισβολείς άνδρες σας να φύγουν κόβοντάς τους το κεφάλι;», τονίζει ο Μπιν Λάντεν.

Ads

Σημειώνεται ότι στο Αφγανιστάν στρατοπεδεύουν περίπου 3.750 Γάλλοι στρατιώτες.