Το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου του Χασίμ Θάτσι στο Κόσοβο συγκέντρωσε ποσοστό 32,11% στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου του 2010, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων, που αντιστοιχεί σε 34 βουλευτικές έδρες.

Ads

Δεύτερη έρχεται η Δημοκρατική Συμμαχία Κοσόβου με 27 από τις συνολικά 120 έδρες του Σώματος, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 24,69 %. Το Κίνημα «Αυτοδιάθεση», με ποσοστό 12,69% καταλαμβάνει 14 έδρες, η Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσόβου συγκέντρωσε ποσοστό 11,04% και καταλαμβάνει 12 βουλευτικές έδρες και η Συμμαχία για το Νέο Κόσοβο, με ποσοστό 7,29%, θα έχει οκτώ έδρες στη Βουλή.

Από τα σερβικά κόμματα στη Βουλή του Κοσόβου, το Σερβικό Ανεξάρτητο Φιλελεύθερο Κόμμα θα έχει οκτώ βουλευτές, το Ενιαίο Σερβικό Ψηφοδέλτιο θα έχει τέσσερις βουλευτές και το Σερβικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έναν βουλευτή. Δέκα έδρες στη Βουλή θα έχουν τα κόμματα των άλλων μειονοτικών κοινοτήτων.

Τα αποτελέσματα των εκλογών θα επικυρωθούν, εφ’ όσον εγκριθούν από το Ανώτατο Δικαστήριο και εφόσον δεν κατατεθεί ένσταση σε χρονικό διάστημα 24 ωρών. Το κόμμα του Θάτσι αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα υπόλοιπα κόμματα, προκειμένου να εξετάσουν την πιθανότητα συγκρότησης κυβέρνησης συνασπισμού.

Ads