Ads

Η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα της Αγγλίας Άντριου, Σάρα Φέργκιουσον ή απλά Φέργκι, βιντεοσκοπήθηκε από εφημερίδα την ώρα που έκλεινε συμφωνία, έναντι 500.000 λιρών, προκειμένου να τον συστήσει στον πρώην σύντροφό της τον δημοσιογράφο που παρίστανε τον επιχειρηματία. Ο πρίγκιπας Άντριου, Δούκας του Γιορκ και κατά κανόνα «πρεσβευτής» του βρετανικού εμπορίου ανά την υφήλιο, διατηρεί ακόμα σχέση με την κα Φέργκιουσον, παρά το διαζύγιό τους το 1996.

Η κυριακάτικη News of the World δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο η κα Φέργκιουσον παρουσιάζεται να «πωλεί» την προνομιακή της πρόσβαση στον Δούκα του Γιορκ έναντι 500.000 λιρών (575.000 ευρώ) σε δημοσιογράφο της ίδιας εφημερίδας, που παρίστανε τον πλούσιο ευρωπαίο επιχειρηματία. Κατά την εφημερίδα, στη συνάντηση εκείνη η 50χρονη σήμερα Φέργκιουσον είχε δεχθεί προκαταβολή 40.000 δολαρίων. Με την προκαταβολή στα χέρια της, η Φέργκι είπε στον δημοσιογράφο «μπορώ να σας ανοίξω διάπλατα όλες τις πόρτες που θέλετε».

Όπως ζήτησε, τα χρήματα θα μεταφέρονταν στον βρετανικό τραπεζικό λογαριασμό της και θα της καταβαλλόταν και προμήθεια για τις μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες που θα κλείνονταν με τον Άντριου, ο οποίος από το 2001 αποτελεί τον αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το διεθνές εμπόριο και τις επενδύσεις. Στην έντυπη έκδοσή της, η εφημερίδα τονίζει πως ο Άντριου δεν γνώριζε τίποτε για την συναλλαγή, μολονότι η Φέργκι τονίζει στον συνομιλητή της πως «ο Άντριου μου είπε ‘πές του 500.000 λίρες’».

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Φέργκι συνάντησε δύο φορές -μία σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και άλλη μία σε ιδιωτική λέσχη στο Λονδίνο-πριν μεταβεί στο διαμέρισμα, όπου έγινε η συναλλαγή.