Ένα κρουαζιερόπλοιο σε δύο χρόνια θα αναβιώσει το μοιραίο ταξίδι του Τιτανικού, με επιβάτες μέλη των οικογενειών των θυμάτων του διάσημου ναυαγίου, με σκοπό να βρεθεί πάνω από το ναυάγιο του καραβιού στις 14 Απριλίου 2012, ημέρα κατά την οποία βυθίστηκε πριν 100 χρόνια.

Ads

Όπως ανακοινώθηκε από το βρετανικό γραφείο οργάνωσης ταξιδίων Miles Morgan Travel που διοργανώνει το ταξίδι, «το κρουαζιερόπλοιο Balmoral θα ξεκινήσει στις 8 Απριλίου 2012 από το Σάουθαμπτον της Βρετανίας και θα ακολουθήσει ακριβώς την πορεία του Τιτανικού περνώντας από το λιμάνι του Σερμπούργκ στη Γαλλία και του Κομπ στην Ιρλανδία. Το Balmoral στη συνέχεια θα διασχίσει το βόρειο Ατλαντικό για να βρεθεί τη νύχτα της 14ης προς 15η Απριλίου 2012 στο ακριβές σημείο όπου ο Τιτανικός χτύπησε το παγόβουνο με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να παρασύρει στο θάνατο 1.500 επιβάτες».

Μάλιστα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί και μία ειδική τελετή εις μνήμη των θυμάτων, όταν το πλοίο θα φτάσει στο σημείο που βυθίστηκε ο Τιτανικός. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο Balmoral θα είναι πολλά μέλη των οικογενειών των θυμάτων του Τιτανικού, καθώς και επιζώντες του ναυαγίου.