Διάταγμα πενθήμερης προσωποκράτησης εναντίον του Γρηγόρη Ξενοφώντος εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο. Ο Ξενοφώντος εξεδόθη από τις Αρχές της Μολδαβίας ως εμπλεκόμενος στο φόνο του Αντη Χατζηκωστή, Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ”Δίας”.

Ads

Θεωρείται ως ύποπτος για συνωμοσία για διάπραξη φόνου, φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών, όπως υποστήριξε η Αστυνομία στο Δικαστήριο. Αναφέρθηκε ακόμα πως στη θεληματική κατάθεση που έδωσε στις ανακριτικές Αρχές ο Θεοφάνης (Φάνος) Χατζηγεωργίου, ο Γρηγόρης Ξενοφώντος φέρεται ως το άτομο που πυροβόλησε τον Αντη Χατζηκωστή.

Ο δικηγόρος του Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης, δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν προτίθεται να δώσει κατάθεση στην αστυνομία ούτε να λάβει μέρος σε αναγνωριστικές παρατάξεις, επειδή, όπως υποστήριξε, δεν είναι ύποπτος αλλά κατηγορούμενος, αφού το όνομά του αναγράφεται στο κατηγορητήριο των άλλων κατηγορουμένων. Ο κ. Βραχίμης είπε πως πρόθεση του πελάτη του σε περίπτωση ανάκρισής του, είναι «να ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμα της σιωπής».