Με αφορμή τη φετινή επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους η κυπριακή κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της χώρας καταδικάζουν το ψευδοκράτος υπογραμμίζοντας ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε κομβικό σημείο, αφού δύο χρόνια μετά την έναρξη των απ’ ευθείας συνομιλιών, η πρόοδος που έχει σημειωθεί δεν επιτρέπει την ελπίδα για την εξεύρεση λύσης.

Ads

«Το δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι τα όπλα της ελληνοκυπριακής πλευράς κατά της αναβάθμισης του ψευδοκράτους» σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφανος Στεφάνου.

«Τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας καταγγέλλουν την αποσχιστική ενέργεια της Τουρκίας να προχωρήσει στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους και υποδεικνύουν την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας» επεσήμανε ο κ. Στεφάνου.

«Θα πρέπει συνεχώς να εργαζόμαστε για την επίτευξη λύσης» τόνισε, εξηγώντας ότι με την παρέλευση του χρόνου δημιουργούνται νέα τετελεσμένα επί του εδάφους. Υπογράμμισε, δε, ότι «συγκεκριμένοι κύκλοι διεθνώς βοηθούν την Τουρκία στις προσπάθειές της για να επέλθει σταδιακά η διχοτόμηση στην Κύπρο».

Ads