Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν υποστήριξε σήμερα από το Βερολίνο πως το γίνουν νέες αποκαλύψεις από τον ιστότοπο Wikileaks απειλεί της ασφάλειας των στρατιωτών, στον οποίο ο Τύπος αποδίδει την πρόθεση να δημοσιοποιήσει λίαν προσεχώς χιλιάδες απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα.

Ads

«Τέτοιες διαρροές μπορεί να έχουν πολύ αρνητικές συνέπειες για την ασφάλεια», απάντησε ο Ράσμουσεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

«Οι διαρροές μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή στρατιωτών και αμάχων», πρόσθεσε. Τη Δευτέρα, ο Κρίστιν Χράφνσον, εκπρόσωπος του Wikileaks, ανακοίνωσε από την Ισλανδία ότι ο ιστότοπος ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει έγγραφα, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποια. “Μπορώ να πω μόνο ότι ο Wikileaks θα δημοσιοποιήσει κάτι πολύ σύντομα”.

Το Πεντάγωνο, το οποίο ανακοίνωσε ότι έχει κινητοποιήσει 120 πρόσωπα για να εκτιμήσουν τις πιθανές συνέπειες από τη δημοσιοποίηση των εγγράφων, ζήτησε τη Δευτέρα από τα μέσα ενημέρωσης “να μην διευκολύνουν τη διαρροή” εγγράφων σχετικών με το Ιράκ.

Ads