Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο ιρανικά πολεμικά πλοία σχεδιάζουν να περάσουν από τη Διώρυγα του Σουέζ, με κατεύθυνση προς τη Συρία και χαρακτήρισε την κίνηση, ως την πιο πρόσφατη «πρόκληση» από την Τεχεράνη, ενώ υπαινίχθηκε ότι θα υπάρξει ισραηλινή απάντηση.

Ads

Το Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε σύγκρουση την Τεχεράνη, με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αναγνωρίζει τη Συρία ως έναν από τους εχθρικούς του γείτονες και συμμάχους του Ιράν.

«Απόψε, δύο πολεμικά πλοία του Ιράν πρόκειται να διέλθουν από τη Διώρυγα του Σουέζ προς τη Μεσόγειο Θάλασσα και να φθάσουν στη Συρία, κάτι ότι δεν έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν σε ομιλία του στην Ιερουσαλήμ, η οποία διανεμήθηκε από το γραφείο του.

«Προς λύπη μου, η διεθνής κοινότητα δεν δείχνει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων ιρανικών προκλήσεων. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κατανοήσει ότι το Ισραήλ δεν μπορεί για πάντα να αγνοεί αυτές τις προκλήσεις», τόνισε ο ισραηλινός υπουργός εξωτερικών.

Ads