Πύραυλοι εδάφους-αέρος εκτοξεύθηκαν από Ισραηλινά μαχητικά και έπληξαν πολλαπλούς στόχους στην κεντρική και νότια Λωρίδα της Γάζας το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με Παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας. Δεν σημειώθηκαν θύματα.

Ads

Κατά Παλαιστινιακές πηγές, Ισραηλινά F16 έπληξαν μια υπόγεια στοά μέσω της οποίας μεταφέρονταν αγαθά, στη Ράφα, κάτω από την μεθόριο Λωρίδας της Γάζας και Αιγύπτου. Η υπόγεια στοά πιστεύεται ότι καταστράφηκε. Επίσης, έπληξαν ένα άδειο κτίριο ανατολικά της Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Το κτίριο βρίσκεται κοντά στο Τείχος που χωρίζει τη νοτιοανατολική Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ. Κατά τις ίδιες πηγές τα F16 έπληξαν μια έρημη περιοχή στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.

Οι Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εκτιμάται ότι αποτέλεσαν επιθέσεις “αντιποίνων” για μια επίθεση με όλμους στο νότιο Ισραήλ. Οι εκρήξεις των όλμων τραυμάτισαν δύο Ισραηλινούς στρατιώτες. Την ευθύνη για την επίθεση διεκδίκησε η ένοπλη πτέρυγα της Παλαιστινιακής οργάνωσης Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης.