Πρώην συνεργάτης της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ είναι ο Παλαιστίνιος που εισέβαλε χθες το βράδυ στην τουρκική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Σιν Μπετ διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι «ο άνθρωπος αυτός δεν είχε ποτέ σχέση με τη Σιν Μπετ και η υπόθεσή του είναι υπόθεση της αστυνομίας».

Ads

«Είδα τη νύχτα τον πελάτη μου στο νοσοκομείο. Στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, απέτρεψε παλαιστινιακές επιθέσεις και γλίτωσε έτσι από το θάνατο πολλούς ισραηλινούς στρατιώτες και πολίτες, αλλά η Σιν Μπετ, από την οποία ζήτησε προστασία, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη απέναντί του», δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο δικηγόρος Αβιτάλ Χόρεφ.

Ο παλαιστίνιος Ναντίν Αντζάζ από τη Ραμάλα, προσπάθησε χθες το βράδυ να συλλάβει όμηρο ένα διπλωμάτη πριν τραυματιστεί και εξουδετερωθεί από τους άνδρες ασφαλείας της πρεσβείας. Στη συνέχεια παραδόθηκε στις ισραηλινές αρχές.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, ο Ναντίμ Αντζάζ πιστεύεται ότι διαμένει παρανόμως στο Ισραήλ. Πρόκειται να απελαθεί στη Δυτική Όχθη, ενώ σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Μααρίβ, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε την προσφυγή του κατά του μέτρου αυτού.

Ads

Τέλος, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Αντζάζ είχε εισβάλει, στις 31 Αυγούστου του 2006, στη βρετανική πρεσβεία στο Τέλ Αβίβ, απειλώντας ν΄αυτοκτονήσει με ένα ψεύτικο πιστόλι εάν δεν του χορηγούσαν πολιτικό άσυλο. Για την πράξη του αυτή καταδικάσθηκε σε φυλάκιση ενός έτους.