Ο πρώην σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης σε θέματα ναρκωτικών, Ντέιβιντ Νατ υποστήριξε πως η οικονομική κρίση προκλήθηκε επειδή μεγάλο ποσοστό τραπεζιτών κάνουν χρήση κοκαϊνης.

Ads

 
Ο αμφιλεγόμενος ακαδημαϊκός, που είχε απομακρυνθεί από τη θέση του όταν υποστήριξε πως το ecstasy είναι τόσο ασφαλές όσο και η ιππασία, δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Times ότι η κατάχρηση της κοκαϊνης ήταν η αιτία της κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
 
Όπως σημείωσε λόγω της κοκαϊνης απέκτησαν υπερβολική αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους και αυτό τους οδήγησε σε κινήσεις με πολύ μεγαλύτερο ρίσκο.
 
Διαβάστε επίσης: 

Ο Νατ, καθηγητής Νευροψυχοφαρμακολογίας του Imperial College, υποστήριξε πως η κοκαϊνη είναι το ιδανικό ναρκωτικό για την κουλτούρα των τραπεζιτών «που βασίζεται στον ενθουσιασμό και στην επιθυμία για όλο και περισσότερα». Είναι ένα ναρκωτικό πως σε ωθεί προς αυτήν την κουλτούρα, σημείωσε.
 
Οι τοποθετήσεις του Νατ τις περισσότερες φορές είναι αμφιλεγόμενες. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει πως το αλκόολ προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα από το LSD και το ecstasy, ενώ πρόσφατα είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση για τους νόμους που αφορούν τα ναρκωτικά και κυρίως τα μανιτάρια, το ecstasy και την κάνναβη. Ο Νατ έχει επανειλημμένα υποστηρίξει πως η απαγόρευσή των ψυχεδελικών ναρκωτικών εμποδίζει την ιατρική έρευνα.