Τα γερμανικά ομόλογα μπορεί να γνωρίσουν κάμψη της τιμής τους στέλνοντας δυνητικά τις αποδόσεις τους στο 2,8% εφόσον η σημερινή συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών προσφέρει λεπτομέρειες ενός πλάνου διάσωσης της Ιρλανδίας, δήλωσε η γερμανική εμπορική κρατική τράπεζα Helaba Landesbank Hessen-Thueringen.

Ads

“Η διαφορά αποδόσεων μεταξύ 10ετών ιρλανδικών και γερμανικών ομολόγων μειώθηκε” τόνισε ο Ulrich Wortberg, που είναι στρατηγικός αναλυτής τίτλων σταθερού εισοδήματος στη Φραγκφούρτη.

“Τα σπρεντ των περιφερειακών χχρών θα συνεχίσουν να μειώνονται εάν ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τη βοήθεια της ΕΕ προς την Ιρλανδία. Τα γερμανικά κρατικά ομόλογα θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες πιέσεις σε αυτή τη περίπτωση. Μία άνοδος με διάρκεια των γερμανικών αποδόσεων πάνω από 2,6% θα προκαλέσει περαιτέρω σημαντικό ρεύμα ανόδου” τόνισε.

Βελτιώνεται η γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Οι γερμανικές οικονομικές προσδοκίες βελτιώθηκαν περισσότερο του αναμενομένου τον Νοέμβριο, αλλά το οικονομικό ινστιτούτο ZEW προειδοποίησε σήμερα πως δεν πρέπει να υπάρχει πολύ αισιοδοξία καθώς οδεύουμε προς το 2011.

Ads

Το ZEW δήλωσε πως ο δείκτης των προσδοκιών για την γερμανική οικονομία που καταρτίζει βασιζόμενο σε μηνιαία επισκόπηση αναλυτών και επενδυτών, αυξήθηκε σε 1,8 μονάδες τον Νοέμβριο από -7,2 μονάδες τον Οκτώβριο ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών (-4 μονάδες). Παρά ταύτα, ο δείκτης παραμένει κάτω από τον ιστορικό μέσον όρο των 26,9 μονάδων.

Η τρέχουσα οικονομική κατάσταση της Γερμανία είναι εξαιρετικά καλή, δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW Wolfgang Franz. Ωστόσο, τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος για υπεραισιοδοξία για το 2011 καθώς η δυναμική της ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί σημαντικά.

Οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στη Γερμανία βελτιώθηκαν επίσης τον Νοέμβριο. Ο σχετικός δείκτης του ZEW αυξήθηκε 8,9 μονάδες φθάνοντας τις 81,5 μονάδες. Φέτος η γερμανική οικονομία εκτιμάται πως θα αναπτυχθεί 3,5%.

Διαβάστε σχετικά:
Ζυμώνουν έξτρα μέτρα και ξορκίζουν την αναδιάρθρωση
Μείωση πληθωρισμού στην Ελλάδα και αύξηση στην Ε.Ε τον Οκτώβριο
Ο Νουριέλ Ρουμπινί ζητά επίσπευση της αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους στην Ε.Ε.