Μόλις λίγες ώρες μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας σε βάση της CIA στο Αφγανιστάν, αναθεωρήθηκε ο επίσημος αριθμός των πρακτόρων που σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας. Αντί για οκτώ νεκρούς, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, η CIA αναγνωρίζει μόνο επτά.

Ads

Το όγδοο θύμα, επανεμφανίστηκε λίγες μέρες αργότερα, όταν το σκεπασμένο με τη σημαία φέρετρό του, επέστρεψε στην πατρίδα του, την Ιορδανία. Ο Ιορδανός άνδρας, ήταν ανώτερος αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών της Ιορδανίας, τάφηκε με πλήρεις στρατιωτικές τιμές, σε μία τελετή στην οποία, ωστόσο, αναφέρθηκε μόνο το ανθρωπιστικό του έργο κατά τον πόλεμο του Αφγανιστάν.

Ο θάνατος του Ιορδανού κατασκόπου θεωρήθηκε μία αποκάλυψη της εταιρικής σχέσης που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι περιγράφουν ως ζωτικής σημασίας για την στρατηγική αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή της σπανίως αναγνωρίζεται δημοσίως, η Ιορδανία φαίνεται να διαδραματίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στον αγώνα των ΗΠΑ κατά της Αλ Κάιντα και άλλων τρομοκρατικών ομάδων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο, σύμφωνα με πηγές από νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους και από τις δύο χώρες.