Κατόπιν των εισηγήσεων του επιχειρηματικού κόσμου, κυρίως των εκπροσώπων των μεσαίων επιχειρήσεων,ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα καθιερωθεί η «επιχειρηματική βίζα» για μετανάστες, με ιδιαίτερα εξειδικευμένα προσόντα από χώρες εκτός της Ευρωπαικής Ενωσης, προκειμένου να μην αποκλείονται με τον νέο αυστηρό μεταναστευτικό νόμο,οι «ταλαντούχοι νέοι».

Ads

Παράλληλλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως «με τα μέτρα που παίρνουμε για να μειώσουμε το μεταναστευτικό ρεύμα, κάνουμε σίγουρο ότι οι πόρτες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ανοιχτές για τους καλύτερους και τα λαμπρά μυαλά».

Την εξαίρεση αυτή από την ποσόστωση για τους ξένους μετανάστες, αποφάσισε ο κ. Κάμερον, μετά από πιέσεις που δέχτηκε από επιχειρηματίες οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν τους ταλαντούχους ξένους επαγγελματίες. Ο κ. Κάμερον ανακοίνωσε επίσης ότι θα προώθηση μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας στο υποβαθμισμένο σήμερα Ανατολικό Λονδίνο,το οποίο, όπως είπε, θέλει να κανει την «Σίλικον Βάλευ» της Βρετανίας.

Στο Ανατολικό Λονδίνο, δημιουργούνται οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις για την Ολυμπιάδα του 2012, γεγονός που επίσης θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής, και θα προετοιμάσει το έδαφος για γίνουν επενδύσεις στην υψηλή τεχνολογία. Σε αυτή την προοπτική πιστεύεται ότι θα βοηθήσουν πολύ, νέοι από την Ασία οι οποίοι είναι ταλαντούχοι στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Βινς Καίημπλ,υποστήριξε ιδιαίτερα την καθιέρωση της επιχειρηματικής βίζας.

Ads