Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε τις ΗΠΑ την Παρασκευή ότι υποκινούν απεργίες πείνας φοιτητών που αντιτίθενται στον πρόεδρο της χώρας Ούγο Τσάβες και προσπαθούν να δημιουργήσουν «μια εικονική Αίγυπτο» στη χώρα.

Ads

Πάνω από δέκα φοιτητές συμμετέχουν στην απεργία πείνας έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) στο Καράκας που άρχισε πριν 18 ημέρες, δηλώνοντας ότι θέλουν ο γενικός γραμματέας του Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλσα να επισκεφθεί τη χώρα για να ερευνήσει τις υποθέσεις «πολιτικών κρατούμενων».

Οι ΗΠΑ κάλεσαν την Βενεζουέλα να επιτρέψει στον Ινσούλσα να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα, για να λάβουν την απάντηση του Καράκας πως στη χώρα δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. «Απορρίπτουμε την προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να αναμιχθούν στα προβλήματά μας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νικολάς Μαδούρο, προσθέτοντας ότι «η Ουάσινγκτον και ακροδεξιές οργανώσεις εξορίστων πολιτών της Βενεζουέλας στο Μαϊάμι αποπειρώνται να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση Τσάβες». «Προσπαθούν να στήσουν ένα ψεύτικο σενάριο, κάτι σαν μια εικονική Αίγυπτο», πρόσθεσε.

Οι υποστηρικτές του Τσάβες λένε ότι οι απεργοί πείνας χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ, που είναι γνωστό ότι υποστηρίζουν οργανώσεις της αντιπολίτευσης στη χώρα.

Ads