Να κάνει πράξη τις προεκλογικές του εξαγγελίες και να διευκολύνει τη διαδικασία απόκτησης άδειας παραμονής από οικονομικούς μετανάστες και αιτούντες πολιτικό άσυλο ζήτησαν από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, που διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.

Ads

Στόχος των μαζικών διαδηλώσεων ήταν να ασκηθεί πίεση στο Κογκρέσο να αναλάβει δράση, την ώρα που τα μέλη του επεξεργάζονται ένα νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό.

image
 
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το Καπιτώλιο την Τετάρτη, ενώ παρόμοιες διαδηλώσεις με τίτλο «Πορεία για την Υπηκοότητα» έγιναν και στην Ατλάντα, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και δεκάδες άλλες πόλεις.

image
 
Ένας από τους καταλυτικούς παράγοντες που οδήγησαν στην τελική επικράτηση του υποψήφιου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου ήταν η υποστήριξη των εκατομμυρίων Ισπανόφωνων προς τον Μπαράκ Ομπάμα.
 
Εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή περίπου 11 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται σε αμερικανικό έδαφος χωρίς να διαθέτουν τα νόμιμα έγγραφα παραμονής.

Ads

image
 
Σύμφωνα με αναλυτές, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αναγνωρίζει πως θα πρέπει να στηρίξει κάποιου είδους συμφωνία για το μεταναστευτικό εάν θέλει να κερδίσει περισσότερες ισπανόφωνες ψήφους, μιας και οι περισσότεροι μετανάστες στις ΗΠΑ είναι ισπανόφωνοι.

image