Τρεις γυναίκες που είχαν απαχθεί πριν από περίπου δέκα χρόνια και μέχρι σήμερα αναζητούνταν από τις αρχές βρέθηκαν ζωντανές σε ένα σπίτι στο Κλιβελαντ των ΗΠΑ σε μικρή απόσταση από το σημείο που εθεάθησαν για τελευταία φορά.

 
Πρόκειται για τις Amanda Berry, Gina DeJesus και Michelle Knight, οι οποίες βρέθηκαν στο σπίτι του 52χρονου Ariel Castro.
 
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε με τη βοήθεια  ενός γείτονα, του Charles Ramsey, ο οποίος άκουσε κραυγές από το σπίτι και βοήθησε την Amanda Berry να διαφύγει. Στη συνέχεια η Amanda Berry τηλεφώνησε στην αστυνομία.
 
«Βοηθήστε με! Είμαι η Αμάντα Μπέρι. Με απήγαγαν πριν από 10 χρόνια και τώρα είμαι ελεύθερη», ακούγεται να λέει η 26χρονη στο καταγεγραμμένο τηλεφώνημά της στον αριθμό 911 για τα έκτακτα περιστατικά.
 
 

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές η Amanda Berry είχε εξαφανιστεί στις 21 Απριλίου του 2003, μια ημέρα πριν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας της. Η 14χρονη τότε Gina DeJesus εξαφανίστηκε στις 2 Απριλίου του 2004 και η Michelle Knight εξαφανίστηκε στις  23 Αυγούστου του 2002.
 
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία αδέλφια 50, 52 και 54. Ο ένας εξ αυτών είναι ο Ariel Castro ιδιοκτήτης του σπιτιού και οδηγός σε δημόσια σχολεία του Κλίβελαντ.
 
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κλίβελαντ δήλωσε ότι τα θύματα της απαγωγής πιθανότατα κρατούνταν στο ίδιο σημείο από την πρώτη μέρα.
 
 

Οι τρεις γυναίκες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και η αστυνομία διαβεβαιώνει πως η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Πληροφορίες αναφέρουν πως μαζί με τις τρεις γυναίκες βρέθηκαν και δύο παιδιά, ωστόσο δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία. 

Ads