Εκατοντάδες Ιρακινοί διαδηλωτές κατέκλυσαν και σήμερα τους δρόμους, ζητώντας περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες, καλύτερο επίπεδο ζωής και λιγότερη διαφθορά. Την τρέχουσα εβδομάδα χιλιάδες άνθρωποι κινητοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα και διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στις υπηρεσίες ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Ads

Οι διαδηλωτές στην πόλη Χίλα, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτίως της Βαγδάτης, κρατούσαν πανό και ζητούσαν την διάλυση του επαρχιακού και του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής. Σημειώνεται ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης του Ιράκ χρονολογούνται από τις αρχές του ’90 όταν το εθνικό δίκτυο καταστράφηκε κατά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου. Από την αμερικανική εισβολή το 2003 όλες οι προσπάθειες αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης και υδροδότησης έχουν αποτύχει.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 104 τραυματίστηκαν σήμερα από τρεις βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα στην πόλη Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με γιατρούς και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, μια από τις βόμβες εξερράγη έξω από το αρχηγείο των Κουρδικών υπηρεσιών ασφαλείας, που σχετίζονται με το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Περίπου εξήντα δευτερόλεπτα αργότερα, άλλο ένα παγιδευμένο όχημα εξερράγη μερικά μέτρα μακρύτερα, με στόχο περίπολο της αστυνομίας και το τρίτο όχημα εξερράγη σε απόσταση περίπου μισού χιλιομέτρου, με στόχο δεύτερο περίπολο.

Ads