Πέντε Καναδοί τουρίστες και δύο Μεξικανοί έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή από έκρηξη φυσικού αερίου σε ξενοδοχείο στο παραθεριστικό θέρετρο της Πλάγια δελ Κάρμεν στο ανατολικό Μεξικό.

Ads

«Έχουμε επτά νεκρούς: πέντε Καναδούς, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, και δύο Μεξικανούς, οι οποίοι εργάζονταν στο ξενοδοχείο Princess», τόνισε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Μιλένιο ο εισαγγελέας της Κιντάνα Ρόο, Φρανσίσκο Αλόρ Κεσάδα, ο οποίος έχει μεταβεί στο σημείο. Οι πέντε Καναδοί, θύματα της έκρηξης, είναι τουρίστες, ενώ τα άλλα δύο θύματα είναι ο τουριστικός σύμβουλος και ο υπεύθυνος ασφαλείας του ξενοδοχείου, τόνισε ο εισαγγελέας. Η αρχική ανακοίνωση έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς καναδικής καταγωγής, ενώ λίγο αργότερα κατέληξε και ο πέμπτος Καναδός που ήταν βαριά τραυματισμένος.

Άλλα δεκαεπτά άτομα, εκ των οποίων επτά Καναδοί, και δύο Αμερικανοί, τραυματίσθηκαν από την έκρηξη και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Πλάγια δελ Κάρμεν, ενώ η αστυνομία απέκλεισε τη ζώνη γύρω από το ξενοδοχείο. Στον τόπο έσπευσαν αντιπρόσωποι του καναδικού προξενείου.

Σύμφωνα με την εισαγγελία η έκρηξη οφείλεται σε συγκέντρωση φυσικού αερίου στο υπόγειο του κτιρίου. Ο διάδρομος του ξενοδοχείου είχε κατασκευασθεί σε μία πράσινη περίμετρο και τα αέρια που δημιουργήθηκαν από τα οργανικά απορρίμματα είχαν συγκεντρωθεί υπό υψηλή πίεση, εξήγησε ο Κεσάδα.

Ads