Την πρόθεση του να εμποδίσει τα δύο σκάφη που θα αποπλεύσουν από το Λίβανο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το Ισραήλ με επιστολή προς τον γ.γ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν. Κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «τελευταία προειδοποίηση του Ισραήλ εναντίον κάθε προσπάθειας να σπάσει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας».

Ads

Η εκπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκαμπριέλα Σάλεβ, δήλωσε ότι η χώρα της «διατηρεί το δικαίωμα, το οποίο εγγυάται το διεθνές δίκαιο, να εμποδίσει την πρόσβαση των δύο σκαφών “Junia” και “Julia” στη Λωρίδα της Γάζας».

«Η δηλωμένη πρόθεση των σκαφών αυτών είναι να παραβιάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας», γράφει η Σάλεβ στην επιστολή της και προσθέτει ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να αποκλείσει «το ενδεχόμενο τα πλοία αυτά να μεταφέρουν όπλα ή άτομα των οποίων οι στόχοι είναι η πρόκληση και η αντιπαράθεση».

«Όλα τα πράγματα που δεν είναι όπλα ή υλικά πολέμου μεταφέρονται τώρα στη Λωρίδα της Γάζας μέσω των κατάλληλων μηχανισμών που επιτρέπουν να εξασφαλιστεί η παράδοσή τους και ο πολιτικός τους χαρακτήρας. Η επιστολή αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση του Ισραήλ εναντίον κάθε προσπάθειας να σπάσει ο αποκλεισμός που διατηρεί σε βάρος της Λωρίδας της Γάζας.

Ads