Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν στη διάρκεια σύγκρουσης με διαδηλωτές, στην πόλη του Άντεν, σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας.

Ads

Ο ταξίαρχος Αμπντάλα Καϊράν, επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στο Άντεν, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι οι διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από την εφημερίδα Αλ-Αγιαμ, που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία της, και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

«Ένοπλοι υποστηρικτές της εφημερίδας άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους τρεις, μεταξύ των οποίων ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Άντεν.

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, η τελευταία επενέβη για να διαλύσει την καθιστική διαμαρτυρία, η οποία γινόταν χωρίς σχετική άδεια από τις αρχές. Η περιοχή γύρω από τα γραφεία της εφημερίδας έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Ads

Ο διευθυντής της εφημερίδας Αλ Αγιάμ, Χισάμ Μπασχραχίλ, δήλωσε ότι πρώτοι άνοιξαν πυρ οι αστυνομικοί, οι οποίοι έριξαν επίσης δακρυγόνα μέσα στα γραφεία της εφημερίδας.

Στο Παρίσι, η οργάνωση «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα», ανακοίνωσε ότι η καθιστική διαμαρτυρία έγινε από 200 άτομα που ανταποκρίθηκαν σε έκκληση υεμενίτικων οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ώστε να υποστηριχθεί η εφημερίδα που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία της.