Ξεκίνησε εκ νέου η δίκη του Ράτκο Μλάντιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για Εγκλήματα Πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), ωστόσο, με την εξέταση του πρώτου μάρτυρα η διαδικασία διακόπηκε, καθώς ο Μλάντιτς άρχισε να φωνάζει στον μάρτυρα ότι ψεύδεται με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την αίθουσα. Αρχικά, ο προεδρεύων δικαστής Άλφονς Όρι τον προειδοποίησε να μην φωνάζει και στη συνέχεια του είπε να περάσει έξω.

Ads

 
Ο δικαστής ρώτησε τον μάρτυρα που επέζησε από μαζική εκτέλεση σε στρατιωτικό αγρόκτημα στο Μπράνιεβο, στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, αν ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε σε αυτόν. «Πιθανότατα ναι, επειδή είπε ότι όλα όσα λέω είναι ψέματα, δεν είμαι σίγουρος ότι το είπε για μένα, αλλά το υποθέτω» απάντησε ο μάρτυρας.
 
Ο Ράτκο Μλάντιτς, ενώ η ασφάλεια του ΟΗΕ τον απομάκρυνε από την αίθουσα, φώναζε ότι μιλούσε στον δικηγόρο του και όχι στον μάρτυρα. Ο βασικός συνήγορος υπεράσπισης του Μλάντιτς, Μπράνκο Λούκιτς είπε ότι, από όσο κατάλαβε ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε στον άλλο συνήγορο, Μίοντραγκ Στογιάνοβιτς.
 
Ο μάρτυρας επέμεινε ότι άκουσε τον Μλάντιτς να τον υβρίζει και να τον αποκαλεί ψεύτη.
 
Ο πρώην διοικητής του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας έχει απομακρυνθεί κι άλλες φορές από τη δικαστική αίθουσα και το δικαστικό συμβούλιο έχει αναγγείλει ότι θα εφαρμόζει το μέτρο εφ’ όσον ο κατηγορούμενος μιλά δυνατά, απευθύνεται στους μάρτυρες ή τους προσβάλλει.
 
Η δίκη του Ράτκο Μλάντις συνεχίστηκε μετά από διήμερη διακοπή λόγω προβλημάτων υγείας του κατηγορούμενου.