Εξέγερση στη φυλακή Σαν Μιγκέλ, στη Χιλή, που πριν από δύο ημέρες 83 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά, σημειώθηκε σήμερα. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατέστειλαν την εξέγερση, η οποία φέρεται να σχετίζεται με τη σχεδιαζόμενη μεταγωγή 35 κρατουμένων σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ads

Η εξέγερση σημειώθηκε την ώρα που σε άλλο σημείο της φυλακής λάμβανε χώρα επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς. Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα, ενώ συγγενείς των κρατουμένων που σκοτώθηκαν στην πυρκαγιά και πλήθος άλλων ανθρώπων προσπάθησαν να εισβάλλουν στη φυλακή.

Η αστυνομία τους απώθησε και έθεσε υπό έλεγχο την εξέγερση μετά από περίπου μιάμιση ώρα, δήλωσε ο επικεφαλής των σωφρονιστικών υπαλλήλων σε εθνικό επίπεδο Λουίς Μασφέρερ, χωρίς ωστόσο να δώσει πληροφορίες για τραυματίες.

Η πυρκαγιά που σημειώθηκε την Τετάρτη στη φυλακή Σαν Μιγκέλ είχε ωθήσει τις αρχές να προβούν στην εκκένωση 200 κρατουμένων. Η φυλακή επίσημα έχει δυνατότητα εγκλεισμού 700 κρατουμένων–ωστόσο ο αριθμός των κρατούμενων σήμερα ξεπερνά τους 1.900.

Ads