Αποδεκτό μέσο έρευνας για την «τρομοκρατική» απειλή θεωρεί η πλειοψηφία των Αμερικανών το ομοσπονδιακό πρόγραμμα παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, παρά την παραβίαση της ιδιωτικής σφαίρας των ατόμων.

Ads

Διαβάστε επίσης: Σνόουντεν: Διακινδύνευσα τη ζωή μου για τη δημοκρατία
 
Το 56% των ερωτηθέντων εγκρίνει την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών εκατομμυρίων Αμερικανών, έναντι 41% που θεωρεί αυτή την πρακτική «απαράδεκτη», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εφημερίδα Washington Post και το ινστιτούτο Pew.
 
Συνολικά, το 62% των Αμερικανών θεωρεί ότι είναι σημαντικό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ερευνά για την ύπαρξη τρομοκρατικών απειλών, παρά την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των προσώπων. Το εν τρίτον των ερωτηθέντων έχει αντίθετη γνώμη.
 
Το 45% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει όλες τις δραστηριότητες των αμερικανών πολιτών στο Ίντερνετ για να εμποδίσει την εκδήλωση τρομοκρατικών ενεργειών, ενώ το 52% θεωρεί ότι μία τόσο προχωρημένη παρακολούθηση δεν θα έπρεπε να είναι δυνατή.