Ο πρεσβευτής του Αφγανιστάν στις ΗΠΑ εγκατέλειψε τη θέση του μετά επτά χρόνια θητείας, καταγγέλλοντας χθες την «εκστρατεία δυσφήμισής του» που οργανώθηκε κατ’ αυτόν από την ίδια του τη χώρα.

Ads

Ο Σαΐντ Τζαουάντ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN στηλίτευσε «τους ολότελα ψευδείς ισχυρισμούς και τις παραποιημένες φωτογραφίες», που τον παρουσίαζαν σε πλουσιοπάροχες δεξιώσεις στην πρεσβεία εν μέσω της νηστείας του Ραμαζανιού.

Υπάρχουν πρόσωπα «που επιδίδονται σε μία εκτεταμένη εκστρατεία δυσφήμισης, ταυτόχρονα μέσα στην κυβέρνηση, όπως και φανατική εκτός της κυβέρνησης», εξήγησε ο ίδιος, καταγγέλλοντας μία «προπαγάνδα».

Επιπλέον, ο Αφγανός διπλωμάτης αναγνώρισε πως μία επταετία ως πρεσβευτής είναι «μία μεγάλη περίοδος» και πως «είναι εντελώς λογικό» να αποχωρήσει. Ωστόσο τόνισε πως δεν έχει λάβει διευκρινήσεις για την αποπομπή του.

Ads

Στην ιστοσελίδα της πρεσβείας, ο Τζαουάντ γράφει πως αυτή «η επταετία για την ενίσχυση τω δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες μας ήταν μία ανείπωτη τιμή», χωρίς να αναφέρεται στην πολεμική για την οποία μίλησε στην εκπομπή του CNN.