Την δολοφονία του αναπληρωτή κυβερνήτη της επαρχίας Μαρίμπ στην Υεμένη από τον στρατό της ΗΠΑ, τον Μάιο, αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η εφημερίδα «The New York Times». Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποιήσαν μία μυστική αεροπορική επίθεση εναντίον μίας ομάδας υπόπτων ως μελών της αλ Κάιντα στην Υεμένη, σκοτώνοντας τον αναπληρωτή κυβερνήτη της περιοχής.

Ads

Την ευθύνη για την δολοφονία του εν λόγω αναπληρωτή κυβερνήτη ανέλαβε ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντουλάχ Σάλεχ και μάλιστα κατέβαλε χρήματα ως αποζημίωση στις φυλές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «ο εν λόγω αξιωματούχος της επαρχίας Μαρίμπ έχαιρε σεβασμού και σύμφωνα με αξιωματούχους στην Υεμένη προσπαθούσε να διαπραγματευτεί με τα μέλη της αλ Κάιντα και να τα πείσει να εγκαταλείψουν τον ένοπλο αγώνα».

Ο βομβαρδισμός, μυστική επιχείρηση του στρατού των ΗΠΑ, φέρεται να ήταν η τέταρτη τέτοια επίθεση στα βουνά και στις ερήμους της Υεμένης από τον Δεκέμβριο, ωστόσο όπως αναφέρουν οι «New York Times» καμία δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα και προσθέτουν ότι «η Ουάσινγκτον πλέον εντείνει σημαντικά τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις και τη συγκέντρωση πληροφοριών από τις ερήμους της Βόρειας Αφρικής ως τα όρη του Πακιστάν και τις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες, χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και ομάδες των ειδικών δυνάμεων, πληρώνοντας ιδιώτες για να κατασκοπεύουν και εκπαιδεύοντας ντόπιους για να καταδιώκουν “τρομοκράτες”».

Ads