Να ενεργοποιηθεί άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό τους 20 εκατομμύρια πλημμυροπαθείς του Πακιστάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, επισκεπτόμενος την πληγείσα χώρα. Όπως ανέφερε, ο ίδιος δεν έχει αντικρύσει ξανά παρόμοια φυσική καταστροφή -περίπου 1.400 νεκροί- και πρόσθεσε ότι θα υποβάλει σχετική έκθεση στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ads

Παράλληλα, οι πλημμυροπαθείς έκλεισαν ένα δρόμο σήμερα απαιτώντας από την κυβέρνηση να τους προσφέρει βοήθεια, την ώρα που οι οργανισμοί αρωγής προειδοποιούν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει πολύ αργά αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς καθαρό νερό, φαγητό και κατάλυμα.

Δεκάδες άνδρες και μερικές γυναίκες κρατώντας ξύλα προσπάθησαν να κλείσουν το δρόμο έξω από τη Σουκούρ, μία μεγάλη πόλη στην επαρχία Σιντ, έβαλαν φωτιά σε άχυρα και απείλησαν να επιτεθούν στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Χθες το βράδυ εκατοντάδες χωρικοί στην επαρχία Πουντζάμπ έκαψαν λάστιχα και φώναζαν «κάτω η κυβέρνηση». «Πεθαίνουμε από την πείνα. Κανείς δεν έχει εμφανιστεί για να μας βοηθήσει», τονίζουν.

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, 6 εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν τρόφιμα, πόσιμο νερό και καταλύματα. Ήδη, πέντε παιδιά πέθαναν από την πείνα.

Ads

Διαβάστε επίσης: 3,5 εκατ. παιδιά εκτίθενται σε μολυσμένο νερό στο Πακιστάν