Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν σήμερα στο Αμμάν, στην Ιορδανία, ενάντια στην κυβέρνηση και την ακρίβεια, παρά την ανακοίνωση νέων κοινωνικών μέτρων.

Ads

«Όχι στην καταπίεση, ναι στην αλλαγή», «Θέλουμε ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη», «Θέλουμε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», «Οχι στην πείνα που μας γονατίζει», έγραφαν κάποια από τα πανό που κρατούσε ο κόσμος στη σημερινή διαδήλωση, την οποία οργάνωσαν ισλαμιστές, εργατικά συνδικάτα κόμματα της αριστεράς. Κρατώντας σημαίες των κομμάτων τους και της ιορδανίας οι διαδηλωτές φώναζαν « «Ριφάι, φύγε, ο λαός δεν θα υποταχθεί».

Η κυβέρνηση της ιορδανίας ανακοίνωσε χτες την παροχή περίπου 210 εκατομμυρίων ευρώ ευρώ, για την αύξηση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, εννέα ημέρες μετά την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων που έχουν στόχο τη μείωση των τιμών και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Περίπου το 25% των Ιορδανών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Ιορδανίας.

Ads