Τον τίτλο της «δημοφιλέστερης χώρας της Ευρώπης» κατέκτησε η αυστριακή πρωτεύουσα, Βιέννη. Τον περασμένο Απρίλιο η Βιέννη είχε επίσης αναδειχθεί ως «η με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα» ενώ τον Μάιο αναδείχτηκε για – τέταρτη συνεχή χρονιά – «πρωτεύουσα των συνεδρίων».

Ads

Σύμφωνα με τη στατιστική της διεθνούς πύλης κρατήσεων μέσω διαδικτύου «Hotel Reservation Service», η οποία καταγράφει και αξιολογεί όλες τις κρατήσεις ξενοδοχείων, η αυστριακή πρωτεύουσα, βρέθηκε το 2009 στην πρώτη θέση των δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων, ενώ έπονται το Παρίσι και το Λονδίνο. Οι τιμές των ξενοδοχείων στη Βιέννη, είχαν τον περασμένο χρόνο μία μείωση, κατά μέσο όρο, της τάξης του 18%, σε σχέση με το 2008.

Η ίδια στατιστική διαπιστώνει μεγάλες διαφορές στο κόστος διανυκτέρευσης στις ευρωπαϊκές πόλεις, για παράδειγμα η Ζυρίχη, με μέσο κόστος διανυκτέρευσης στα 124 Ευρώ, είναι πάνω από δύο φορές ακριβότερη από την Πράγα, η οποία με ένα μέσο κόστος διανυκτέρευσης 59 Ευρώ, εμφανίζεται ως η πλέον συμφέρουσα πόλη στην Ευρώπη.

Σε παγκόσμια κλίμακα, η Νέα Υόρκη είναι η, με απόσταση, ακριβότερη πόλη, καθώς η μέση τιμή δωματίου σε ξενοδοχείο ανέρχεται σε 157 Ευρώ, και αυτό παρ’όλη τη μείωση των τιμών τον περασμένο χρόνο κατά 18%. Η Ελβετία, έχοντας συνολικά τέσσερις πόλεις της, συγκεκριμένα Γενεύη, Ζυρίχη, Βασιλεία και Βέρνη, που βρίσκονται μεταξύ των δέκα ακριβότερων τουριστικών προορισμών σε παγκόσμια κλίμακα, θεωρείται η ακριβότερη χώρα διακοπών στον κόσμο.

Ads