Ο ανώτατος σύμβουλος του Ρώσου προέδρου για θέματα οικονομικά δήλωσε ότι ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα επιδιώξει μια δεύτερη θητεία στο Κρεμλίνο στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Ads

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη ρωσική υπηρεσία του BBC, ο Αρκάντι Ντόρκοβιτς, σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, είπε: «Πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο σε όποιον εξετάσει προσεκτικά τις κινήσεις του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ότι θέλει να παραμείνει και για δεύτερη θητεία».

Ο Ντόρκοβιτς πρόσθεσε, ωστόσο, πως δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμα τελική απόφαση.

Τόσο ο 58χρονος Βλαντιμίρ Πούτιν, όσο και ο 45χρονος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να είναι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές του 2012, έχοντας επίσης δηλώσει ότι «θα συμβουλευθούν ο ένας τον άλλο πάνω σε αυτό το ζήτημα, εγκαίρως».

Ads

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 84% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αληθινός ηγέτης της Ρωσίας είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και το μέλλον της χώρας βρίσκεται στα χέρια του.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι αν και το 2008 ο Πούτιν «πέρασε» στην πρωθυπουργία στα μάτια των Ρώσων διατηρεί την ίδια εξουσία, εμφανίζεται -και είναι- ισχυρότερος από τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.