Απέτυχε να πείσει του Γάλλους ο πρόεδρος της χώρας Νικολά Σαρκοζί που επιχείρησε με συνέντευξή του να δώσει ένα τέλος στις καταγγελίες για παράνομες πολιτικές δωρεές από τον υπουργό Εργασίας του.

Ads

Ο υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ έχει κατηγορηθεί ότι δέχθηκε μια παράνομη δωρεά 150.000 ευρώ σε μετρητά από την κληρονόμο της L’ Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ η οποία χρηματοδοτούσε συντηρητικούς πολιτικούς.

Σύμφωνα με έρευνα της CSA για την εφημερίδα Le Parisien/Aujourd’hui en France έδειξε πως το 57% των ερωτηθέντων διατηρούν τις αμφιβολίες τους. Αντίθετα το 32% είπε ότι ο Σαρκοζί ήταν πειστικός. Η έρευνα της CSA βασίσθηκε σε δείγμα 876 ανθρώπων ηλικίας 18 ετών και άνω.

Έρευνα του IFOP για την εφημερίδα Le Figaro δείχνει ότι το 44% πείστηκε από την τοποθέτηση του Γάλλου προέδρου, ενώ το 56% όχι.

Ads

Ο μόνος τομέας που Σαρκοζί μοιάζει να κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων καθώς το 52% θωρεί πως έδωσε πειστικές απαντήσεις έναντι 48% που αντιτίθενται με τις αποφάσεις του Γάλλου προέδρου.

Στα άλλα θέματα, περιλαμβανομένης της υπόθεσης Μπετανκούρ και της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, το 60% των ερωτηθέντων από το IFOP είπε ότι ο Σαρκοζί δεν ήταν πειστικός. Η έρευνα του IFOP βασίσθηκε σε δείγμα 443 ανθρώπων από 18 ετών και άνω.