Αντίθετος με τους κανόνες ασφαλείας που επιθυμεί να θέσει ο ευρωπαίος επίτροπος για τη βιομηχανία, Αντόνιο Ταγιάνι, στις ξένες επενδύσεις, εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ράϊνερ Μπρουντέρλε.

Ads

Σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Χάντελσμπλατ» τονίζει πως «δεν θα πρέπει η ΕΕ να λάβει εσπευσμένα μέτρα για τον περιορισμό των ξένων επενδύσεων» αντίθετα με τα όσα ζήτησε ο Ταγιάνι.

Πρόσθεσε ακόμη πως «ασφαλώς, θα πρέπει να υπάρχει μία διαδικασία εκτίμησης, στη βάση των επιταγών για την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη. Όμως, δεν συντρέχει κανένας λόγος για εσπευσμένα μέτρα». «Η ελευθερία του επενδύειν είναι στην “καρδιά” της Συνθήκης της Λισαβόνας, όπου η Ευρώπη επωφελείται του ‘ανοίγματος’ των αγορών, ενώ προσφέρει ενδιαφέροντες όρους για τις ξένες επενδύσεις κι ας μείνει το πράγμα έτσι» επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγιάνι έχει ζητήσει τη σύσταση εποπτεύουσας αρχής για τις ξένες επενδύσεις στην ΕΕ με έμφαση στις κινεζικές επενδύσεις.

Ads