Οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις ενόπλων στη Τζαμάικα, σε μια περιοχή τον έλεγχο της οποίας διεκδικούν δύο συμμορίες. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν χθες, Παρασκευή, στη Σπάνις Τάουν, πρώην πρωτεύουσα του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στην Καραϊβική. Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί σκότωσαν δύο από τους φερόμενους ως δράστες μιας από τις επιθέσεις.

Ads

Μια εκκλησία πυρπολήθηκε στα επεισόδια βίας στο νησί, που έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσοστά φόνων παγκοσμίως. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο οπλοφόροι οι οποίοι σκοτώθηκαν ήταν γνωστά μέλη της συμμορίας Klansman, η οποία δρα στην παλιά πόλη. Άλλα πέντε μέλη της καταζητούνται, όπως και τέσσερα μέλη της συμμορίας One Order.

Οι δολοφονίες αναμένεται να επαναφέρουν στο προσκήνιο τη συζήτηση σχετικά με το εάν η βουλή θα έπρεπε να παρατείνει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που είχε κηρυχθεί τον Μάιο, όταν άνδρες της αστυνομίας και του στρατού ενεπλάκησαν σε μάχες με υποστηρικτές του Κρίστοφερ “Ντούντους” Κόουκ, ο οποίος συνελήφθη την 22α Ιουνίου κι εκδόθηκε στις ΗΠΑ όπου δικάζεται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Οι μάχες είχαν τουλάχιστον 76 νεκρούς–εκ των οποίων πολλοί ήταν αθώοι πολίτες.

Η πρόταση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπρους Γκόλντινγκ δεν έλαβε αρκετές ψήφους ώστε να παραταθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που έδινε υπερεξουσίες στις αρχές και προέβλεπε την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ads