Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν σε τρία διαφορετικά σιδηροδρομικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν σήμερα στη βόρεια Ινδία, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και οι ινδικοί σιδηρόδρομοι.

Ads

Το πρώτο ατύχημα σημειώθηκε κοντά στο Σαράι Μπουπάτ, μια πόλη που απέχει 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λούκνοου, της πρωτεύουσας του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές. Αμαξοστοιχία εξπρές συγκρούστηκε με σταματημένο επιβατικό τρένο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά.

Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, σε παρόμοιο δυστύχημα που έγινε 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λόυκνοου σκοτώθηκαν δέκα άτομα και τραυματίστηκαν 37. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των σιδηροδρόμων, Μ.Ν. Σριβαστάνα, οι συγκρούσεις δεν ήταν σφοδρές επειδή τα τρένα κινούνταν με μειωμένη ταχύτητα καθώς στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη. Στα τέσσερα αυτά τρένα επέβαιναν περισσότεροι από 2000 άνθρωποι.

Μια τρίτη σύγκρουση τρένων έγινε κοντά στην πόλη Αλαχαμπάντ, πάντα στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 άτομα.

Ads

Οι ινδικοί σιδηρόδρομοι μεταφέρουν καθημερινά σχεδόν 18,5 εκατομμύρια επιβάτες. Κάθε χρόνο σημειώνονται στη χώρα περίπου 300 σιδηροδρομικά δυστυχήματα.