Ο υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών για την προεδρία Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι κανένα στέλεχος από το κόμμα του δεν πρόκειται να υποστηρίξει την συνταγματική κατοχύρωση ενός «χρυσού κανόνα» για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού, που πρότεινε ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Ads

Επιπλέον, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο Ολάντ τόνισε την αντίθεση της αριστεράς στον χρυσό κανόνα που πρότειναν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και αφορά στον ισοσκελισμό των προϋπολογισμών των κρατών- μελών της ΕΕ. «Δε φαντάζομαι ότι θα υπάρξει Σοσιαλιστής που θα μπορούσε να ψηφίσει για έναν χρυσό κανόνα ο οποίος δεν έχει ουσία και ο οποίος προβλέπεται για το 2013, οπότε για εμένα το ζήτημα έχει λυθεί» δήλωσε ο Ολάντ.

«Αν εκλεγώ πρόεδρος τον Μάιο του 2012, θα θέσω σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο ένα νόμο για τα δημόσια οικονομικά. Στόχος του θα είναι ο σεβασμός των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων» πρόσθεσε. Μάλιστα, το κόμμα αναμένεται να συζητήσει το ζήτημα αυτό σε συνάντηση που θα έχει την Τρίτη.