Ads

Επεισόδια σημειώθηκαν στο παρισινό Ανβαλίντ το βράδυ μετά την τελική υπερψήφιση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Ομάδες συγκεντρωμένων που αντιτίθενται στο νέο νόμο συγκρούστηκαν με την αστυνομία, πετώντας στους αστυνομικούς μπουκάλια και μεταλλικές μπάρες οι οποίοι και απάντησαν με δακρυγόνα.

 
Η Γαλλία έγινε χθες η 14η χώρα που θεσμοθετεί τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Προηγήθηκαν διαδηλώσεις υπέρ και κατά, με τις δεύτερες να επικεντρώνονται στο πρόσωπο του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.
 
Χθες, λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ δεν είχαν απομακρυνθεί οι συγκεντρωμένοι στο Ανβαλίντ και ομάδα πιο «θερμόαιμων» άρχισε να επιτίθεται φραστικά αρχικά στην αστυνομία και έπειτα πετώντας τους μπουκάλια και τενεκεδάκια.
 
H κλιμάκωση ήρθε όταν οι συγκεντρωμένοι πήραν μεταλλικές μπάρες και ξύλα από κοντινό εργοτάξιο και η αστυνομία γρήγορα απάντησε με δακρυγόνα.
 
Ανάμεσα στην ομάδα που ξεκίνησε τα επεισόδια ήταν, σύμφωνα με τη Le Monde, μερικές δεκάδες με καλυμμένα πρόσωπα. Οι διαδηλωτές, μερικοί εκ των οποίων επιτέθηκαν και εναντίον δημοσιογραφικών συνεργείων, απομακρύνθηκαν τελικά μία ώρα και πλέον αργότερα.

Ads