Οι ερευνητές της φινλανδικής αστυνομίας επιβεβαίωσαν σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πως ένα έκτο πτώμα που βρέθηκε σήμερα στο Έσποο, κοντά στο Ελσίνκι, ανήκει στον Ιμπραήμ Σκουπόλι, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ads

Ο Σκουπόλι έχει αυτοπυροβοληθεί.

«Επιβεβαιώθηκε πως το έκτο θύμα είναι ο ύποπτος. Βρέθηκε στο σπίτι του», δήλωσε ο αρχιεπιθεωρητής της αστυνομίας Γιούκα Κάσκι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι νεκροί είναι επίσης τέσσερις πελάτες του εμπορικού κέντρου του Έσποο καθώς και η πρώην σύντροφος του Σκουπόλι.

Ο ένοπλος σκότωσε τρεις άνδρες και μια γυναίκα στο εμπορικό κέντρο και αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε πως βρήκε σε μια κατοικία το πτώμα της πρώην συζύγου του. Ο ύποπτος για την επίθεση είναι 43 ετών, κατάγεται από το Κόσοβο και έχει ποινικό μητρώο. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του και ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών για να τον βρει. Οι αστυνομικοί είπαν πως πιθανό κίνητρο μπορεί να είναι η ζήλια, καθώς ο Σκουπόλι είχε καταδικαστεί για κακομεταχείριση της συζύγου του και είχαν εκδοθεί σε βάρος του περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με φινλανδικά μέσα ενημέρωσης η γυναίκα εργαζόταν στο εμπορικό κέντρο όπου έγινε το φονικό και το δικαστήριο είχε απαγορεύσει στον Σκουπόλι να πλησιάζει σ’ αυτό.

Ads

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν λίγο μετά τις 10.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στον πρώτο όροφο του Σέλο, ενός μεγάλου εμπορικού συγκροτήματος του Έσποο. Το Έσποο απέχει περίπου 15 χλμ. από το Ελσίνκι, έχει 250.000 κατοίκους και είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Φινλανδίας. Εκεί βρίσκεται επίσης η έδρα της εταιρείας κινητών τηλεφώνων Nokia.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ατμόσφαιρα μεγάλου πανικού μέσα στο εμπορικό κέντρο. Οι άνθρωποι έπεφταν στο πάτωμα όταν ο δράστης άνοιξε πυρ. «Όλοι είχαν πανικοβληθεί, ουδείς ήξερε τι συμβαίνει, πολλοί έκλαιγαν», αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο φινλανδικό ραδιοσταθμό YLE.