Ο πρόεδρος της ιταλική Κάτω βουλής, Τζαφράνκο Φίνι, κάλεσε σήμερα Κυριακή, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό νέας κεντροδεξιάς κυβέρνησης με διαφορετικό πρόγραμμα. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ωστόσο, δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στον πρωθυπουργό.

Ads

Ο Φίνι, συνιδρυτής του κόμματος του Λαού της Ελευθερίας (PdL) του Μπερλουσκόνι, ο οποίος έχει πλέον μετατραπεί σε πολέμιο του Ιταλού πρωθυπουργού, κάλεσε τον Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί στη διάρκεια ομιλίας του σε πολιτική συγκέντρωση του νεοιδρυθέντος κόμματός του, «Μέλλον και Ελευθερία».

Σύμφωνα με τον Φίνι, μέλη του νεοιδρυθέντος κόμματός του θα στήριζαν μία νέα κυβέρνηση υπό τον Μπερλουσκόνι, μόνο αν ο πρωθυπουργός συμφωνούσε με συγκεκριμένες προτάσεις στις οποίες θα συμπεριλαμβανόταν ένα νέο πρόγραμμα στήριξης του νότου και ενίσχυσης της απασχόλησης καθώς και αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αν ωστόσο ο Μπερλουσκόνι δεν συμφωνήσει με αυτά, μέλη του κόμματος του Φίνι θα παραιτηθούν από την παρούσα κυβέρνηση, δήλωσε ο τελευταίος.

Σημειώνεται ότι ένας υπουργός, ένας υφυπουργός και αρκετοί γραμματείς ανήκουν στο κόμμα του Φίνι.

Ads