Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς πάσχει από καρκίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Βελιγραδίου Blic, η οποία επικαλείται τον δικηγόρο του.

Ads

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Μλάντιτς, Μίλος Σάλιτς, ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας υποβλήθηκε μυστικά σε θεραπεία για λέμφωμα Hodgkin, δηλαδή καρκίνο των λεμφαδένων, σε κλινική του Βελιγραδίου το 2009.

Φέρεται να υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και σε χημειοθεραπεία, δήλωσε ο Σάλιτς, επικαλούμενος ιατρικά έγγραφα.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της σερβικής Εισαγγελίας για Εγκλήματα Πολέμου, Μπρούνο Βέκαριτς, δήλωσε ότι τα έγγραφα είναι πλαστογραφημένα.

Ads

Σύμφωνα με τον Μπ.Βέκαριτς, πρόκειται για τακτική της υπερασπιστικής ομάδας του Μλάντις να επιμένει στα προβλήματα υγείας του.

Ο Μ.Σάλιτς είχε ασκήσει έφεση κατά της έκδοσης του Μλάντιτς με το επιχείρημα ότι ο πελάτης του είναι πολύ άρρωστος για να μπορέσει να δικαστεί. Ο ίδιος είχε, μάλιστα, δηλώσει ότι πιστεύει πως ο 69χρονος Μλάντιτς δεν θα αντέξει μέχρι την έναρξη της δίκης.

Ο Ράτκο Μλάντιτς έδειχνε ιδιαίτερα καταβεβλημένος στις πρώτες φωτογραφίες μετά τη σύλληψή του πριν από μία εβδομάδα. Ωστόσο, μία ομάδα Σέρβων γιατρών τον έκρινε ικανό να εκδοθεί και να δικαστεί.

Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας θα κάνει την Παρασκευή την πρώτη του εμφάνιση ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).