Άνδρας ο οποίος δήλωσε Παλαιστίνιος και επιχείρησε να εισβάλει στην πρεσβεία της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ, για να κρατήσει όμηρο διπλωμάτη, εξουδετερώθηκε από τα σώματα ασφαλείας. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εν μέσω συγκεχυμένων πληροφοριών για υπόθεση ομηρείας στην τουρκική πρεσβεία στο Ισραήλ.

Ads

Όπως αναφέρεται, ο δράστης ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και ψεύτικο πιστόλι. Επίσης, κρατούσε ένα μπιτόνι. «Άρχισε να φωνάζει πως ζητάει πολιτικό άσυλο και επιχείρησε να κρατήσει ως όμηρο τον υποπρόξενο, προτού εξουδετερωθεί από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της πρεσβείας. Ο άνδρας ανακρίνεται επί τους παρόντος από τις υπηρεσίες μας», τονίζεται στο ανακοινωθέν.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς οι οποίοι ακούστηκαν στην περιοχή, καθώς και για τραυματισμό του δράστη στο πόδι. Αξιωματούχος δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο πως ο Τούρκος πρόξενος και η σύζυγός του πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Ο δράστης φέρεται να είχε ζητήσει άσυλο από τη βρετανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ το 2006, απειλώντας μάλιστα ότι θα αυτοκτονήσει αν δεν ικανοποιούταν το αίτημά του.

Ads