Στη φυλακή θα παραμείνει ο δολοφόνος του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, Σιρχάν Σιρχάν, καθώς οι δικαστικές αρχές της Καλιφόρνιας απέρριψαν για 14η φορά το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε.

Ads

Στις 17 Απριλίου του 1969, ο 66χρονος σήμερα Σιρχάν Σιρχάν κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για τη δολοφονία του γερουσιαστή και για απόπειρα δολοφονίας και καταδικάσθηκε σε θάνατο. Το 1972 η ποινή του μετατράπηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ το τελευταίο αίτημα αποφυλάκισής του υποβλήθηκε το 2006.

Ο 66χρονος εκτίει την ποινή του στη φυλακή του Πλέζαντ Βάλεϊ στην Κοαλίνγκ, ενώ δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει νέο αίτημα αποφυλάκισης πριν από την πάροδο πέντε ετών.

Ο Σιρχάν Σιρχάν, παλαιστίνιος μετανάστης, δολοφόνησε τον Μπομπ Κένεντι στο ξενοδοχείο Ambassador του Λος Άντζελες, αμέσως μετά τη νίκη του στις προκριματικές εκλογές της Καλιφόρνιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές. Τότε είχε δηλώσει πως προέβη σε αυτή την πράξη, επειδή ο Μπομπ Κένεντι είχε υποστηρίξει την πώληση πολεμικών αεροσκαφών στο Ισραήλ.

Ads