Η 12χρονη μαθήτρια Alexa Gonzalez από το Queens της Νέας Υόρκης, η οποία συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο γιατί έγραψε με μαρκαδόρο στο θρανίο της, ενημέρωσε επίσημα την πολιτεία ότι σκοπεύει να καταθέσει μήνυση για «υπέρμετρη χρήση βίας και παραβίαση των δικαιωμάτων της» εκ μέρους της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, αξιώνοντας 1 εκατ. δολάρια αποζημίωση.

Ads

Η 12χρονη συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο γιατί έγραφε με κίτρινο μαρκαδόρο στο θρανίο της «Αγαπώ τις φίλες μου Abby και Faith» δηλώνει η μητέρα της Moraima Camacho. Στο έγγραφο προς την πολιτεία αναφέρεται ότι η 12χρονη μαθήτρια γυμνασίου υποβλήθηκε σε σκληρή μεταχείριση ακόμα και πριν τη σύλληψή της, αφού την «έσυραν ένας δάσκαλος κι ένας βοηθός διευθυντή» στο γραφείο του διευθυντή, όπου οι υπεύθυνοι ασφαλείας του σχολείου την έψαξαν, βάζοντας τα χέρια τους στις μπροστινές και πισινές τσέπες του παντελονιού της. Στη συνέχεια, κλήθηκε η αστυνομία για να τη συλλάβει.

Στην έκκληση της μητέρας να της επιτρέψουν να συνοδεύσει την κόρη της στο τμήμα, οι αστυνομικοί απάντησαν να πάει σπίτι της και να περιμένει τηλεφώνημα. Το έγγραφο επίσης αναφέρει ότι το κορίτσι παρέμεινε δεμένο για δυο ώρες σε ένα στύλο, σε ένα «εσώκλειστο δωμάτιο».